Vi underviser i fresco

Ålesund Kunstfagskole er den eneste institusjonen i skandinavia som lærer bort fresco-teknikken.

Fresco kommer fra italienske al fresco som betyr «på det friske». Fresco er en type veggmaleri som utføres på en våt kalkvegg, med jordfarger eller mineralske farger. Når pigmentene blandes med vann og pensles på murpussen, blir de kjemisk bundet til kalken. Resultatet blir et veggmaleri med vibrerende farger, som holder seg i lang, lang tid.

Egen avdeling for fresco med dyktige fagfolk

Hos Ålesund Kunstfagskole har vi bygget opp en egen frescoavdeling, med et eget bygg hvor studenter får lære seg teknikken, og eksperimentere med uttrykket.

Vår lærer Bent Erik Myrvoll, er en av våre entusiastiske fresco-eksperter.

Vårt fokus er å lære bort teknikkene og prosessene rundt fresco, men også å modernisere uttrykket for å gjøre det relevant i dag. Visste du at du kan jobbe med grafitti og street art i fresco?

Les mer om valgfaget og fresco-kurset med Bent her.

En gammel edel teknikk vi må forvalte riktig

Fresco er en svært gammel teknikk som kan spores tilbake til 1200-tallet. Vi på Ålesund Kunstfagskole mener at å lage fresker er edel kunnskap, som vi ønsker at studentene våre skal få øynene opp for.

I Norden har vi mange kalkmalerier som begynner å forfalle, og vi trenger folk som kan vedlikeholde og restaurere disse. Hos oss får man en smakebit på dette gjennom kurset i løpet av utdanningen.

Fresco er ikke for hvem som helst

Fresco-teknikken er en uttrykksform som krever både kropp og hode. Å arbeide med mørtel, sikte sand og mure, er fysisk krevende, og man trenger både fysisk og mental utholdenhet.

Velg toårig kunstutdanning ved Ålesund Kunstfagskole

Vår toårige kunstutdanning gir deg en grunnutdanning innen billedkunst og design. Studiet hos oss gir rett til støtte fra Lånekassen.

Utdanningen består av flere ulike temaer med varighet fra en til tre uker, blant annet et tre ukers valgfritt kurs i fresco. Du har også en rekke egenvalgte kurs og prosjekter, hvor du kan fordype deg i det du liker best.

Hos Ålesund Kunstfagskole får du en allsidig kunstutdannelse, et unikt studentmiljø og du bor i en vakker by helt utenom det vanlige.

Søk Ålesund Kunstfagskole fra januar

Vi åpner opp for søknader rett over nyttår, og søknadsfristen er 15. mai. Om ikke alle plassene blir fylt opp, holder vi åpent for løpende inntak til det er fullt.

Her kan du lese mer om søknad, opptaksprosessen og studiene.