Kunst i natur på Ameland

Tenk å bli invitert til en liten øy på nordkysten av Nederland for å jobbe med kunst i sanddynene der for et publikum på 7000.

Eileen_2
Eileen Hildermyr «Sensor

Kunstmaand Ameland er et årlig prosjekt på den ville og vakre øya Ameland i Freisland, Nederland. Arrangørene ville ha kunststudenter til å jobbe en uke ute i sanddynene med kunst som skulle klare seg en måned i vindkastene. Lærer Heidi Rødstøl og seks studenter tok utfordringen.

Det ble jobbet med kunst skapt av naturen selv. Slik man holder fast ved innen tradisjonell kunst-i-natur.

Andre studenter dro med seg alt fra manekengdukker og fluoriserende tråd til murstein.

Men når november var over skulle alle spor slettes naturen tilbakeføres til å være seg selv. Til glede for myriarder av kaniner som lever i dette landskapet.

Mats U Ranheim "Snow"
Mats U Ranheim «Snow»