Søk kunstskole i Ålesund

Mange av våre tidligere studenter kaller de to årene hos oss for «De beste to årene i sine liv». Dette kan vi selvsagt ikke garantere, men vi kan love deg en helt spesiell opplevelse og utdanning her hos oss, som du vil få glede av resten av livet.

Dette tilbyr vi på Ålesund Kunstfagskole

Hos oss kan du ta en toårig utdanning innen visuelle kunstfag. To år hos oss gir deg en grunnutdanning innen billedkunst og design, og gir til sammen 120 studiepoeng.

Studier hos oss gir deg rett til støtte fra Lånekassen.

Her kan du lese mer om hva våre tidligere studenter gjør i dag.

Slik søker du studieplass hos Ålesund Kunstfagskole

Hos oss må man kvalifisere seg til studieplass gjennom en opptaksprøve. Du må fylle 19 år det året du søker, og du trenger ikke generell studiekompetanse til å komme inn.

Dette ser vi etter når vi vurderer opptaksprøven

Når vi vurderer hvilke studenter som skal få plass hos oss, ser vi selvsagt på dine ferdigheter som du får vist frem gjennom opptaksprøven. Men vi vektlegger også din motivasjon, og din lyst til å lære. Vi ser etter ditt potensiale, og ønsker å se hvem du er.

Her kan du lese mer om hvordan opptaksprøven ser ut for skoleårene 2018-2020.

Frist for å søke Ålesund Kunstfagskole

Vi tar imot søkere fra første uken i januar, og har inntak frem til 15. mai. Har vi fortsatt noen plasser igjen, kjører vi løpende opptak til klassen er full. Vi tar vanligvis inn rundt 20 studenter.

Her kan du søke plass hos Ålesund Kunstfagskole

Du får generell studiekompetanse ved toårig fagskole

Dersom du ikke har generell studiekompetanse fra videregående, kan du faktisk få det etter to år hos oss. For å få generell studiekompetanse må du gå to år ved samme studieprogram, og opparbeide deg 120 fagskolepoeng, eller studiepoeng. Skolen må også være godkjent av NOKUT. Dersom du har fag fra videregående som du sliter med å bestå, kan dette være en vei for deg som ønsker en kunstutdanning, samtidig som du får generell studiekompetanse.

Hos Samordna opptak kan du lese mer om hvordan du går frem.

Studieavgift ved Ålesund Kunstfagskole

Skolen vår er godkjent av NOKUT, og du får støtte fra Lånekassen for å gå her. Studieavgiften er på 43.000,- i året, men du betaler halvparten hvert semester. Dette dekkes av Lånekassen.

Materialpenger på 4000,- per år kommer i tillegg til studieavgiften, men dette dekker alt du trenger av materialer gjennom året.

Ta en bachelor i kunst eller design i Skottland

Vi samarbeider med Duncan of Jordanstone College of Art and Design (DJCAD) i Skottland, som betyr at du kan få godskrevet de to første årene hos oss, og søke deg rett inn i en bachelorgrad der. De tilbyr syv ulike linjer, og du kan lese mer her.

En nær og personlig studietid

Å studere ved Ålesund Kunstfagskole, er ikke det samme som å studere i en storby. Hos oss tilbyr vi noe helt annet.

Skolen vår er liten, og vi tar bare inn rundt 20 studenter hvert år. Dette gjør at man får mye tid med lærerne, og man blir godt kjent med hverandre. Vi samarbeider også mye med 2. års studentene, slik at vi får et tett forhold på tvers av årskull.

Ålesund har en fantastisk natur, og kalles «Jugendbyen mellom fjord og fjell». Du har kort vei til alt naturen har å by på, og dette gir inspirasjon du kan ta med deg i verkene dine.

Vi bruker lokalmiljøet rundt oss

Selv om Ålesund er en liten by, er det et yrende kulturliv. Vi har tette kontakter, og danner samarbeid med museer og kulturinstitusjoner i nærmiljøet. Vi samarbeider mye med fylkets kunstmuseum Kube, og de bruker gjerne våre studenter i forbindelse med arrangementer eller om kunstnere har behov for assistenter. Dette gir studentene våre viktige kontakter, og åpner dører for fremtiden.

Har du spørsmål rundt studier ved Ålesund Kunstfagskole? Husk at du alltid kan sende oss en henvendelse gjennom skjemaet på denne siden, eller ringe oss på +47 70 12 63 15.