Rom for innblanding

2.klassen har tatt over de store, luftige utstillingslokalene i Parken Kulturhus. Vi kaller det Rom for innblanding og har også blandet kunstfilosofi inn i kurset.

Lokalene er store, luftige og vakre, med sin buede glassfasade inn mot byparken her i Ålesund. Hva gjør man med slike rom? Man kan bli så forgapt i rommet at man tenker at det i seg selv er nok. Eller man kan nærme seg det forsiktig og med stor respekt. Det går også an å tilføre uro og brutalitet, for å røske opp i all freden. Vår 2.klasse gjorde litt av alt dette. Alle studentene gjorde prosjektene sine personlige og uttrykksfulle og rørte medstudenter og lærere som kom på visning.

Vi takker Ålesund kommune for at vi får utfordre lokalene og studentene gjennom fire uker nå i høst. Vår 2.klasse jobber seg gjennom kursene Rom for innblanding og Tegning i rom. I begge kursene er det relasjonen til rommet, det 3-dimensjonale, luften, lyset og utforskning av materialer som bærer prosjektene. Vår lærer i kunstfilosofi, Simon Wågsholm har brukt dette utgangspunktet til å involvere studentene i refleksjoner rundt kunst som inngripen.