Kunstprosjekt på Aspøy omsorgssenter

Aspøy omsorgssenter har en sansehage. Nå har de også kunst i hagen sin.

Lærer Heidi Rødstøl lar beboere studere småkakene student Karoline Karstensen har laget i leire

3.semesteret har overskriften «kunstnerisk praksis». I denne perioden har vi minst et prosjekt som skjer utenfor skolens vegger. Høsten 2014 var hektisk ogs skolen var involvert i tre eksterne prosjekter.

Det største prosjektet var på Aspøy omsorgssenter. Skolen ble kontaktet av en engasjert, generøs og umåtelig positiv ansatt ved omsorgssenteret. Sansehagen er hennes ansvar og hun ønsket så sterkt å også koble visuell kunst til dette. Studentene arbeidet gjennom høsten under ledelse av lærer Heidi Rødstøl med utviklingen av dette. Ansatte ved omsorggsenteret delte av sine erfaringer med demente beboere og studentene gjorde research og jobbet med ideer.

Ikke alle studentenes prosjekter ble realisert men 7 kunstverk ble avduket en dag i november 2014. For både studenter og lærere har dette hvert et nyttig og innblikk i enannen virkelighet. Viktige erfaringer om kunstnerisk praksis ble gjort. Studentene måtte i sine prosjekt forholde seg til brukerens behov og forventning, budsjett, fysiske utfordringer (ingen maling på vegg), fremdriftsplaner og avtaler.

Pianobenk til å sitte på av Eilin Solevåg. Alt materialet ble gitt av XL-bygg Roald

Vi takker Aspøy omsorgssenter for utfordringen.

Bloggen Bypatrioten lagde en fin reportasje om Aspøy omsorgssenter og samarbeidet vårt. «Mer enn en endestasjon» heter reportasjen