Park(ing)day

Fredag 16.september ble to av parkeringsplassene i Ålesund omgjort til park. Dette var selvfølgelig studentene våre sitt verk.

p9160114-14Og for en fantastisk dag det ble. Sola skinte, måkene skvaldret, fotgjengerne smilte, naboene ble underholdt og studentene hadde en meget fin dag. Ja, for man blir i ekstra god stemning av en dag i parken. Utfordringen med Park(ing)day kom fra Kunstmuseet Kube, og Ålesund kommune ville gjerne ha diskusjoner rundt byrommet, og her var vi.

Park(ing)day

Park(ing)day er et verdensomspennende arrangement som skjer hvert år den tredje fredagen i september. Alle som vil kan delta ved å omgjøre en, eller flere, parkeringsplasser til parker denne ene dagen. Park(ing)day startet opp i California, USA i 2005 og har siden spredt seg ut over. Park(ing)day gav oss her ved Ålesund Kunstfagskole en skikkelig go`følelse. Men de store tankene bak feelgooden handler om hvordan våre felles uterom blir brukt. Hva er det som gir oss mennesker glede og livskvalitet? Og hva skal forholdet mellom områdene som er satt av til oss mennesker og til bilene være.

Uterom og offentlig rom

Hver høst går vår 2.klasse i gang med ett eller flere prosjekter utenfor selve skolen. Som kunstfagskole vil vi være en del av byen og naturen vi har rundt oss. I disse prosjektene lærer studentene mye om hvordan man må gå frem når man vil gjøre noe ute i det offentlige rom. Her er både regler, forventinger, hensyn til både mennesker og klima som må taes. Når vi lager park ut av parkeringsplasser er vi jo ute i trafikken. Slikt må man ta hensyn til. Samtidig som en kunstfagskole skal utfordre omgivelsene og oss selve. Uansett var det en gjeng med strålende fornøyde studenter som konstanterte at de ønsket at Park(ing)day skal bli fast opplegg hvert år for Ålesund Kunstfagskole.