Ledige plasser ved Ålesund Kunstfagskole

Ålesund Kunstfagskole ligger vakkert til i byen mellom fjell og fjorder. Jugendstilen, som preger det arkitektoniske bybildet, er et perfekt bakteppe for to fantastiske år med kunststudier.

Hvert år tar vi inn rundt 20 studenter basert på opptaksprøve. To år hos oss gir deg en grunnutdanning innen billedkunst og design, og gir deg 120 studiepoeng.

Slik søker du Ålesund Kunstfagskole

Vi har noen få ledige restplasser for skolestart 22. august 2018, men det gjelder å være rask!

Du må fylle 19 år det året du søker, men ellers stiller vi ingen krav. Vi tar inn studenter basert på opptaksprøve, og ser på deres ferdigheter samt motivasjon og viljen til å lære.

Her finner du søknadsskjema og informasjon rundt opptaksprøven for 2018-2020.

To år med et dypdykk innen de fleste kunstretninger

Alt du lærer hos oss er basisen for alle yrker der man jobber med visuell utforming, fargebruk, kommunikasjon og idèutvikling. Mange bruker årene hos oss som et grunnlag før de starter sin egen karriere, mens andre bruker det for å skape seg grunnlaget for å komme inn på andre studier som arkitektur, kunsthøgskoler eller designhøyskoler.

Her kan du lese mer om hva du kan bruke kunstutdanningen til.

Studieløpet ved Ålesund Kunstfagskole

De to årene hos oss deles inn i tre deler: 2D, 3D og teori. 2-Dimensjonalt er det største området, og vi kjører en rekke ulike kurs. De fleste kursene varer i to uker, men noen går også over en eller tre uker.

Skoleuken inneholder fire dager med fagkurs, hvor vi er innom en rekke retninger som tegning, maleri, visuell kommunikasjon, rom, modellering, objekter, fotografi, fresco og valgfrie kurs som grafikk, film og animasjon. Fredager har vi to timer med croquis to timer med kunsthistorie, og to timer med annen fagteori.

Her kan du lese mer om de ulike fagene:

Studieavgift og opptak

En kunstfaglig jury vurderer alle opptaksprøver. Du får raskt beskjed dersom du er kvalifisert. Alle vil få svar på sin søknad, enten du får plass eller ikke.

Under opptaket ser vi etter kunnskaper og ferdigheter innen visuelle uttrykk, men vi ser også etter motivasjon og lyst til å lære. Det har også betydning at søknaden har et originalt og personlig preg. Vi er nysgjerrig på hvem akkurat du er, og vi ser etter ditt potensiale.

Vi er godkjent av NOKUT, og du får støtte fra Lånekassen for å gå her. Studieavgiften er på 43.000,- i året, men du betaler halvparten hvert semester. Dette dekkes av Lånekassen.

Materialpenger på 4000,- per år kommer i tillegg til studieavgiften, og dekker alt du trenger av utstyr.

Vi åpner for opptak i januar hvert år

Vi åpner opp for søknader rett over nyttår, og søknadsfristen er 15. mai. Om ikke alle plassene blir fylt opp, holder vi åpent for løpende opptak frem til det er fullt.

Har du spørsmål rundt opptak? Ikke nøl med å ringe oss på +47 70 12 63 15, eller send oss en henvendelse i vårt kontaktskjema.

Derfor bør du søke Ålesund Kunstfagskole

• Vi har en maks kapasitet på 40 studenter, som gjør at alle får et nært og godt forhold til hverandre, samt mye oppfølging og hjelp fra lærere
  • Vi har nært samarbeid med kunstmuseet Kube, og våre studenter blir involvert i mange prosjekter i byen vår
  • Vi er en godkjent fagskole, og to år hos oss gir deg 120 studiepoeng
  • Ålesund er en liten, men vakker by, og gir deg en studietid du ikke opplever noen andre steder
  • Du får en solid grunnutdanning innen billedkunst og design
  • Alle våre studenter får god oppfølging, og vi hjelper dem med å nå sine mål
  • Det er mye rimeligere å være student i Ålesund, enn i andre storbyer i Norge

Her kan du lese mer om Ålesund som studentby.