Innovasjonscamp

Prosjektet ORION ble vinneren da Ungt entreprenørskap arrangerte innovasjonscamp hos oss i september.

OrionORION er en lydinstallasjon som skal plasseres i byparken i Ålesund. Den består av rør som stikker opp av bakken og som er sammenkoblet via et system under bakken. Utganen til rørene er formet som megafoner og vil lage lyder når den Ålesundske vinden suser gjennom. I tillegg kan folk hviske, snakke, synge eller ule til hverandre gjennom rørene. Plasseringen av rørene er plassert etter mønsteret som stjernetegnet Orions belte. Her skal også støpes små sitteplasser rundt omkring, som meteorer fra himmelen.

Dette ble altså vinnerprosjektet under årets innovsjonscamp ved Ålesund kunstfagskole. Oppgaven, eller oppdraget, ble gitt av fylket gjennom Kunstmuseet Kube, og lød slik:

Byutvikling og urbanisering

vinnere og juryJugendstilsenteret og KUBE ønsker at Ålesund skal fremstå som en attraktiv og spennende by for alle. Det skal være et urbant fellesskap, god visuell kommunikasjon, ulike typer opplevelser, lett å finne frem, og byen skal være tilgjengelig for alle.

Studentene fikk foredrag om innovasjon, kreativitet og hvordan ulike miljøer tenker utvikling av byen Ålesund. Studentene ble delt inn i seks grupper som jobbet frem en idè som de presenterte gjennom tegninger, modeller, armer og bein. Vi var alle imponert over engasjementet, utholdenheten og prosjektene. Den vanskelige jobben med å plukke ut en vinner stod: Varaordfører Tore Johan Øvstebø, journalist Arnfinn Mauren, og rådgiver i M&R Fylke Carina Stokke, for. Det fornøyde vinnerlaget er avbildet sammen med den like fornøyde juryen til høyre her.

Bybloggen Bypatrioten besøkte oss under innvasjonscampen og har laget eg fin sak. Les denne her.

Alle de seks prosjektene er verdt å presentere:

«HUM» et meditasjonsrom i byparken.

«Aqua Locus» en undervannsgjennomgang og oppholdsrom som forbinder rutebilstasjonen og torget.

«Bifrost» et tredelt prosjekt med fokus på menneskene i byen og de besøkende.

«5» et spill hvor man utforsker byens mindre besøkte steder.

«Måken» – Husbåt havn på nordvest siden av Ålesund, med utsikt mot solnedgangen.