Derfor bør du søke Ålesund Kunstfagskole

Våre studenter kaller årene på skolen “De to beste årene av sitt liv”, og dette er vi glade og stolte over.

Det er mange gode grunner til hvorfor du skal søke deg til Ålesund Kunstfagskole.

Et unikt studiemiljø

Skolen har en makskapasitet på 40 studenter, noe som gir et nært og tett studentmiljø. Studentene blir godt kjent med hverandre både faglig og menneskelig, på tvers av klasser.

Et godt skolemiljø er utrolig viktig; man trives bedre, og man lærer mer. Det viser seg gang på gang at de faglige relasjonene ofte vokser ut fra de personlige.

I den gule skolebygningen vår er det et eget miljø på kveldstid. Her skravles og spises det i kantina, og i arbeidsrommene jobber, snakker og hjelper studentene hverandre. Dette gir både sterkere bånd og økt faglig gevinst.

En allsidig kunstutdanning legger grunnlaget for videre karriere

Mange av våre studenter blir gjennom studieløpet klar over hvilke faglige styrker de har, og hva de ønsker å jobbe med senere i livet. Med en grunnutdanning innen kunstfag får du prøvd deg på en rekke teknikker og metoder, og du får lært om de mange yrkesmulighetene du kan gå videre inn i.

Mange av våre tidligere elever har gått til yrker som arkitekt, kunstner, scenograf, kunsthistoriker, animatør, kunstkritiker og forfatter.

Les mer om skolen og studiet her.

Tett på det lokale kunstmiljøet

Vi har tett kontakt med fylkets kunstmuseum Kube. De bruker gjerne våre studenter i arrangementer, eller om en kunstner har behov for assistenter. Dette gir studentene ekstremt relevante erfaringer, som er viktige for videre karriere.

På en liten skole får du tettere oppfølging

Vi tar inn maks 20 elever hvert år, for å kunne gi hver enkelt student den oppfølgingen de har behov for. Alle våre lærere er profesjonelle, yrkesaktive kunstnere som stadig involverer studentene inn i arbeidet sitt.

Ålesund er en vill og vakker by

Ålesund er kanskje ikke blant Norges mest kjente studentbyer, men den storslåtte naturen gjør den til en helt unik by å studere i. Skolen ligger midt i byen, tett på alt som skjer. Det er mye konsertaktivitet i vakre Ålesund, og på høsten arrangeres en fin festival som heter Høstscena. Det skjer ting hele tiden, – selv om byen er liten.

For deg som liker å gå i fjellet eller surfe, er Ålesund perfekt. Du har havet rett utenfor døren, og kan hente masse inspirasjon fra de flotte fjellene.

Som student er det enkelt å få seg hybel, til en rimelig pris.

Søk Ålesund Kunstfagskole fra januar

Vi åpner opp for søknader rett over nyttår, og søknadsfristen er 15. mai. Om ikke alle plassene blir fylt opp, holder vi åpent for løpende opptak frem til det er fullt.

Her kan du lese om opptaksprøven for 2017.

Ta gjerne kontakt med oss dersom du har spørsmål rundt kunststudiet, eller ønsker å søke.