Studietur til Amsterdam

Høstens studietur for 2.klasse bestod av 7 innholdsrike dager i Amsterdam og 1 luftig dag på nordkysten av Nederland, i slutten av september

OLYMPUS DIGITAL CAMERASeptember er en flott tid å reise nedover i Europa, og Amsterdam var på sitt mest sjarmerende disse dagene. Amsterdam er et godt egnet reisemål for studieturen til 2.klasse. Ikke bare flyr vi direkte fra Ålesund og er fremme på «no time», men byen har alt av det vi ønsker å favne over. Men det var to spesielle grunner til å velge Amsterdam denne gangen. Den ene var den ubegripelig flotte retrospekt utstillingen med Marlene Dumas på samtidsmuseet Stedelijk. Den andre grunnen var at vi hadde blitt invitert til øya Ameland på nordkysten av Nederland for å være med på et kunst-i-natur prosjekt der i november. Så vi måtte på synfaring.

Foruten Marlene Dumas bestod programmet av: Van Gogh museet, omvisning på det nyåpnede Rijksmuseet, noen mindre gallerier som Anett Getlink og Kockxbos, fotomuset FOAM, arkitekturvandring i østre havneområde, med mye mer.

På disse turene har vi faglig opplegg tilsvarende en skoledag, ut over dette har studentene fri. På en så pass lang tur er det også en fridag som studentene disponerer som de vil. Man blir full av opplevelser og etterhvert noe sliten på en slik tur. Men kunnskapen studentene har fått med seg er svært viktig for resten av studietiden.

Den sosiale siden ved studieturen er også svært viktig. Vi spiser sammen, rusler gatelangs sammen, deler kanskje rom, går ut og danser sammen, og jakter på gode opplevelser sammen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
VI har funnet vår favorittrestaurant i Amsterdam. Den heter Bazar, holder til i en nedlagt kirke og servere mat fra midtøsten
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Å skisse er en måte å se på. Studentene bruker alle sanser når opplevelser skal lagres. Her på utstilling med Marlene Dumas på samtidsmuseet Stedelijk