Avgangsutstillingen 2016

Maleri, installasjon, brevveksling, skulptur, performance, porselen, papir, tegneserie, tatovering, tegning, tekstil, arkitektur, foto. Årets avgangsutstilling siktet seg rett inn på Nivå 6.

Lena Nymark og Terje IsungsetStilfull åpning

Årets avgangsutstilling fant sted i kunstfagskolens rustikke lokaler i Moloveien 22. Utstillingen vår var godt besøk gjennom de 9 dagene den stod og på åpningsdagen var det stinn brakke.

Det var også fantastisk flott at musiker Terje Isungset og Lena Nymark hadde et nydelig musikalsk innslag for oss. Både instrumentene til Isungset og lydbildene han skapte passet utrolig godt inn i utstillingen vår. Tusen takk til de to dyktige musikerne.

Rød tråd

Installasjon/performance Hilde WitzøeDersom vi skal snakke om en slags rød tråd gjennom den innholdsrike utstillingen så må det være installasjoner og naturmaterialer. Denne klassen har gjennom året arbeidet mye med kunst i natur, utendørs lydinstallasjoner, organiske materialer og gjennbruk. Avgangsutstillingen viste tydelig at disse prosjektene hadde satt spor hos studentene våre.

Ellers så bærer utstillingen også preg av at studentene er eksperimentelle. De utforsker materialer og ideer, de viser sine særinteresser og de har lært mye.

Nivå 6

keramikk Johanne GordingTittel på årets avgangsutstilling er «Nivå 6». Denne tittelen viser til diskusjonen om studiepoeng for studenter i fagskole. All skole og utdanning i Norge er delt i 8 nivå der videregående skole er nivå 4, fagskole er nivå 5 og bachelor nivå 6 osv. Fagskolen er en del av høyere utdanning og skiller seg fra bachelor ved å ha en mindre akademisk, og mer praktisk og yrkesrettet tilnærming til fagene. Studentene våre er provosert over at deres utdanning ikke krediteres med studiepoeng på lik linje med den akademiske tilnærmingen. Så hva betyr så egentlig disse nivåene? Dette ønsker de vi skal gruble over når vi ser den flotte utstillingen de har laget.

Eksamen

P6040051-42Studentutstillinger er ikke som andre utstillinger. Arbeidene som stilles ut spenner i alle slags retninger og utstillingene preges ofte av en enorm frodighet. Slik er det også her hos oss. Våre 14 avgangsstudenter har gjennom 9 uker jobbet med egenvalgte prosjekter basert på sine interesseområder. Prosjektperioden er Ålesund kunstfagskoles eksamen. Studentene har skrevet sin egen oppgave, løst oppgaven, og det å lage stor utstilling er også en del av eksamen. Så nå er vi altså der. Utstillingen fyller de store rommene, spotlysene er på og studentene viser seg frem gjennom sine arbeid.

Takk til gjengen

Avgangskullet 2016 er litt av en gjeng. Her er mange personligheter, talent, meninger, temperament, humor, arbeidsmoral, rariteter og alt mulig annet. Bildene nederst her har studentene tegnet av seg selv eller av hverandre. Portrett er tross alt ett av kursene man er innom hos Ålesund Kunstfagskole. Vi vil takke for den store innsatsen og ønske alle de 14 alt mulig godt videre.

Avgangsklassa 2016

Hele gjengen