Årets avgangsutstilling

Årets avgangsutstilling har fått tittelen Glossarium, som betyr "ord som trenger forklaring". Siden utstillingen ikke inneholder så mange ord, men stort sett visuelle uttrykk kan man tenke seg at det er forklaringen man ser utstilt, og ikke ordet!

Trekkspel
Fra åpningen. Fotograf: Frank Stenersen

Tornerose_Hanne
«Happily Never After» er tittel på prosjektet til Hanne Storflor. Her herjer hun med eventyrene Tornerose, Snøhvit, Peter Pan og Rødhette. I Hannes flotte illustrasjoner er det ikke mye «Happily ever after». Herlig svart humor!

Årets utstilling ble rigget til i våre rustikke, men akk så vakre, lokaler i Moloveien 22. Her hadde også studentene hatt sine atelierplasser gjennom den 10 uker lange eksamensperioden som avsluttes med avgangsutstillingen. De 12 studentene presenterte svært ulike prosjekter som omfattet både arkitektur, illustrasjon, installasjoner av ulik art, animasjon, fotografi, tegning, maleri og tekst.

Mats
Student Mats Ulseth Ranheim er interessert i konstruksjon og arkitektur. Hans arbeid, med tittelen 1:2, utforsker grunnformene i det tradisjonelle norske huset.

Å arrangere en utstilling inngår også i pensum hos oss. Studentene jobber parallelt med planlegging av utstillingen og arbeidet med egne prosjekter. Dette innbefatter markedsføring med pressemelding, nettannonsering, plakater osv. Dokumentering og produsering av katalog. Planlegging av åpning med program, invitasjon av gjester, lister over verk, vaktplaner osv.  De mange, mange detaljene. Dette kan være intenst, men du verden så godt det kjennes når lysene stilles inn mot de flotte arbeidene, publikum strømmer inn, og superlativene henger tungt i lufta.

Karin
Lærer og billedkunstner Karin Augusta Nogva har vært prosjektleder for perioden. Åpningsdagen er hele skolens store festdag, og førsteklassingene stiller som classy verter i sort og hvit. Fotograf: Frank Stensersen
 "Veggdyr". Den som ser historier og figurer i flekker på vegger og golv vil ikke ha en kjedelig dag i sitt liv. Illurstasjon og animasjon av Tone Alstad. Fotograf: Frank Stenersen
«Veggdyr». Den som ser historier og figurer i flekker på vegger og golv vil ikke ha en kjedelig dag i sitt liv. Illurstasjon og animasjon av Tone Alstad. Fotograf: Frank Stenersen