Ålesund som studentby

Ålesund Kunstfagskole ligger midt i Ålesund sentrum. Her kan du gå et toårig studieløp innen billedkunst og design.

Byen mellom fjell og fjord

Ålesund er en by i Møre og Romsdal fylke, med 47 000 innbyggere. Byen ligger vakkert og vindfullt til, mellom fjord og fjell. Byen er kjent for den unike jugendarkitekturen som kjennetegner sentrum.

Jugendstilbyen

Bybrannen i 1904 varte i 16 timer, og på den tiden forsvant 850 bygninger. Byen ble gjenreist på rekordtid i perioden 1904 og 1907. Gjenreisningen ga et helt unikt arkitektonisk uttrykk, og man ser en lokal variasjon av jugendstilen i et lite område.

Ålesund har et studentmiljø i utvikling

Ålesund har tradisjonelt sett ikke vært en studentby, og har vært preget av shipping- og maritime studier. Etter at høgskolen ble slått sammen med NTNU i 2016, har studentmiljøet vokst i raskt tempo. En studentsamskipnad har kommet på plass, og det ble i 2017 bestemt at et nytt studenthus skal bygges. Bygget vil blant annet inneholde studentboliger, konsertlokaler og treningsfasiliteter.

Kunst- og kulturliv

Terminalen Byscene er en sjangeruavhengig scene, som stadig arrangerer konserter. Også Arbeideren- og Parken Kulturhus setter opp konserter, teaterstykker og foredrag.

Kunstmuseet Kube og Jugendstilsenteret finner du et variert utstillingsprogram, og en rekke publikumsaktiviteter. Like ved bytorget ligger også KHÅK kunsthall som vi ofte besøker. Vi har også Sunnmøre Museum og Ålesund Museum for deg som er interessert i historie.

I Ålesund finner du også to kinoer, akvariet Atlanterhavsparken, og det arrangeres festivaler året rundt.

Hos Visit Ålesund kan du sjekke kalenderen for hva som skjer innen kunst-, kultur- og underholdning.

Ålesund er byen for deg som liker naturen

I Ålesund har du både fjell og fjord rett utenfor døren. Fra byparken kan du gå opp byfjellet Aksla, og opp til utkikkspunktet Fjellstua. Herfra får du panoramautsikt over kysten og fjellene.

Sunnmørsalpene passer perfekt for skientusiaster, kombinasjonen av puddersnø og fjordutsikt, finner du få andre steder i verden. Du er også tett på Geirangerfjorden, og Trollstigen. Og for deg som liker å surfe, har Ålesund mange bra «surfespots».

I Ålesund er det enkelt å være student

Ønsker du å være student i Ålesund? Her er det enkelt å få seg hybel, og leieprisene er lavere enn mange andre steder i landet.

Om du ønsker å bli student på Ålesund Kunstfagskole, tar vi imot søkere fra første uken i januar.

Besøk oss på Ålesund Kunstfagskole

Ta kontakt med oss dersom du er interessert i å studere hos oss. Du er mer enn velkommen innom på besøk både for å snuse på livet her, og for å spørre om ting du lurer på.